Следвайте Гласове в ТелеграмПрезидентът Володимир Зеленски заяви в петък, че войната

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПрезидентът Володимир Зеленски заяви в петък, че войната
Коментари Харесай

Зеленски: Има проблем с доставките на оръжие и боеприпаси, което забавя офанзивата ни

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Президентът Володимир Зеленски съобщи в петък, че войната в Украйна се забавя, и призна, че има проблеми с доставките на оръжие и муниции.

" Войната се забавя. Това е правилно, ние го признаваме. Всички процеси стават по-трудни и се забавят от глобите до доставката на оръжия ", съобщи той на конференция в Киев.

В осемнадесетия месец от началото на съветската инвазия Зеленски сподели, че на Украйна й е все по-трудно да си набира оръжие и че съдружниците й са взе по-бавни в налагането на наказания против Русия.

Говорейки на конференция в украинската столица, той сподели, че почналото преди три месеца контранастъпление на Украйна би имало по-бързи триумфи на юг и изток, в случай че армията на Киев получи по-мощни оръжия.

Същевременно украинският президент съобщи, че Владимир Путин стои зад гибелта на ръководителя на военната компания " Вагнер " Евгений Пригожин, който предишния месец почина при самолетна злополука, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Зеленски не показа доказателства, с цел да поддържа изказванието си.

" Фактът, че той умъртви Пригожин - или най-малко това е информацията, която имаме, не друга - също приказва за това какъв брой е разумен и какъв брой е слаб ", съобщи той на конференция в Киев в отговор на въпрос за Путин.

Източници: dnevnik.bg, dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР